Milojević: Protiv Vojvodine nećemo odmarati igrače zbog polufinala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde biđe u subotu domaćini Vojvodini na stadionu „Rajko Mitić“ od 18 časova i 30 minuta sa ciljem da nastave trijumfalni niz istakao je strateg crveno-belih.

„Nećemo odmarati igrače, do kraja sezone imamo još pet eventualnih utakmica. Mislim da smo toliko dobro radili i trenirali da i bez treninga i odmora, možemo pet utakmica da odradimo i da igramo sa jedanaestoricom. Nikada do sada nismo igrali samo sa 11 igrača, nećemo ni sada, zadovoljni smo mladim igračima, tako da nećemo ni njih previše sputavati. Probaćemo da nađemo dobar balans, da ne bude to mladi ili stari, već da bude tim koji je kompetitivan iz respekta pre svega prema nama i činjenici da želimo pobedu, a i prema protivniku kao što je Vojvodina, koja je u vrhu tabele“, istakao je Milojević.

Govorio je Milojević o formi novosadske ekipe, ali i motivu njegovih fudbalera da do kraja sezone ostanu neporaženi u prvenstvu.

„Svakako da predstavlja dodatni motiv, ali motiv je uvek da se pobedi svaka utakmica i to se ne menja nikad, ni pred sutrašnji meč protiv Vojvodine, koja je u jednoj jako dobroj seriji. Očekujem dobru utakmicu u kojoj će uživati i navijači“, dodao je Milojević.

Pohvalio je strateg šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije mladog Jovana Mijatovića i najavio da se može naći u timu i protiv Vojvodine.

„Može, svako od njih 25 može da se nađe u timu. Videćemo šta je najbolje za njega. Mislim da smo jako dobro dozirali njegovu igru, nekada nije toliko pametno da igra previše, igraće koliko bude bio spreman. Bitno je da se on dobro oseća i da je dobro radio posle postignutog gola protiv Voždovca, to mu povećava šanse da igra i sutra“.

Prisetio se Milojević i prethodne utakmice koju su crveno-beli odigrali protiv Vojvodine, ali se i nije složio sa predstavnikom medija da je ekipa iz Novog Sada igrala otvoreno.

„Mislim da nismo bili na istoj utakmici. Pošto nisu igrali otvoreno, već bili veći deo utakmice ispred svog šesnaesterca i pokušavali kontrama da nas ugroze, iz jedne jesu. Mislim da je prvih 35 minuta bilo najbolje odigranih, pored utakmice protiv TSC-a, ali pošto se sve bazira na rezultatu, svakako jesu odigrali dobru utakmicu i uzeli nam bod na Marakani. Očekujem ih i sutra, agresivne, dobre posle izgubljene lopte, da budi direktni, imaju igrače koji su veoma direktni u napadu, tako da mislim da niti mi njih možemo, niti oni nas mogu da iznenade.

Interesovao je medije i razlog izostanka Aleksa Viga na prethodnim utakmicama.

„Izostanak je iz razloga što smo hteli da rotiramo, hteli smo da probamo da vidimo da li možemo da dobijemo od Lazara neke stvari više nego što smo dobijali od Viga, nešto smo dobili, nešto nismo. Mislim da su kvalitativno veoma blizu jedan drugog i to im i olakšava i otežava, da mogu da igraju i jedan i drugi“.

Imao je poruku šef stručnog štaba Zvezde za sve koji se interesuju da li će videti Spajića na terenu na utakmici protiv Vojvodine.

„To je pitanje na koje ćete dobiti odgovor kad dođete na utakmicu, bodrite Spajića i aplaudirate mu“.

Poslednje pitanje novinara odnosilo se na to da li će Azarov biti prva opcija na poziciji levog beka do kraja sezone.

„Prva ili druga nije bitno. Bitno je šta nam je potrebno u kojoj utakmici. Imamo dva leva beka, njega i Rodića. Znamo kakve kvalitete poseduje Rodić i da je dosta umoran posle tri ili četiri godine igranja bez zamene. Imamo taj luksuz da u nekim utakmicama možemo da ga odmorimo, negde nam je potreban, negde više Azarov, to su sve neke taktičke stvari – zaključio je Milojević.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike