Gojković: Glavno obeležje nove pokrajinske Vlade kontinuitet razvojnih projekata

Mandatarka za sastav nove Vlade AP Vojvodina Maja Gojković podnela je ekspoze na sednici pokrajinske Skupštine.

Na dnevnom redu zasedanja je izbor članova nove pokrajinske vlade i imenovanje zamenika generalnog sekretara Skupštine.

„Glavno obeležje nove pokrajinske vlade će biti ravnoteža dve stvari, kontinuiteta razvojnih projekata i fokusa na saobraćaj, komunalne infrastrukture, kulturu i socijalnu zaštitu“, navela je Gojković podnoseći ekspoze.

Ističe da će na taj način Vojvodina nastaviti da bude motor razvoja svih nivoa vlasti u Srbiji.

Gojković kaže da joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

„Ovo je rezultat posvećenog rada, nezavisno od rodne, nacionalne, verske i bilo koje druge pripadnosti“, rekla je Gojković.

Dodaje i da će pokrajina nastaviti da ide u korak sa vremenom, ali i da poštuje tradicionalne vrednosti.

„Želim da naglasim da ćemo nastaviti da u punoj meri afirmišemo da je Srbija jedna i jedinstvena i da Vojvodina bude njen deo na koji će Srbija biti ponosna“, rekla je Gojković.

Branislav Ristivojević iz Nove demokratske stranke Srbije najavio je da deo opozicije neće prisustvovati sednici jer nisu na vreme obavešteni o personalnim rešenjima.

Zamolili smo da bude odložena skupština, da dobijemo još 24 sata da izučimo imena, ali je na kolegijumu taj predlog odbijen.

Na prethodnoj sednici pokrajinske Skupštine izabran je predsednik Skupštine Balint Juhas i četiri potpredsednika i to Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Nemanja Zavišić (SNS) i Boris Novaković (SPS-JS).

(RTS)