Vučić sa patrijarhom Porfirijem, Saborom SPC i Dodikom o Srebrenici i KiM

Aleksandar Vučić je poručio da je sa patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim arhijerejskim Saborom SPC i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao o težini trenutka i izrazio „zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda“.

„Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli“, napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da svakim danom, na različite načine, pokušavaju, ne samo iz duše i srca, već i fizički, da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju i podsetio je da je srpski narod na KiM izložen brutalnom progonu, koji se neće lako zaustaviti.

„Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na KiM i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo. U ovim nelakim vremenima jedina pozitivna stvar je da se Srbija i srpska ekonomski razvijaju dobro i da ide bolje od očekivanog, imajući u vidu situaciju u svetu“, istakao je Vučić.

(RTS)