Kuršumlija: Stanje povređenih posle rušenja ringišpila

Dvanaestogodišnja devojčica teže je povređena, a još dvanaestoro dece je zadobilo povrede kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila. Očevici kažu da se sve desilo u trenutku, i da ništa nije ukazivalo da će do nesreće doći.

„Čuo se samo jak prasak, izleteli smo napolje i video sam kako je žena ovde vrištala, verovatno vlasnica, ne znam ni sam. Mi smo se okrenuli, videli kako deca leže. Prišli smo da im pomognemo koliko smo mogli“, prepričava Dejan Urošević, iz Kuršumlije.

Bojan Dragićević dodaje: „Hitna je brzo došla, deca su bila povređena. Jedno dete je baš teško bilo povređeno, njega smo izvukli ispod ovih ljuljaški.

Teško povređena devojčica je zbrinuta u niškoj bolnici, na Klinici za intenzivnu negu i zbog životno ugrožavajućeg stanja ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi – ovo su nam saopštili u Kliničkom centru Niš. U prokupačkoj bolnici hospitalizovano je šestoro dece.

„Dva deteta koja su bila na odeljenju pedijatrije i dva na odeljenju hirurgije u stabilnom stanju su otpuštena kući. Dok su dve mlađe punoletne osobe i dalje zadržane na odeljenju hirurgije i trenutno su u stabilnom stanju“, ističe Natali Nikolić, portparol Opšte bolnice u Prokuplju.

Iz Doma zdravlja u Kuršumliji, na kućno lečenje pušteno je sedmoro dece, svi sa lakšim povredama. Iz policije je saopšteno da su zbog nesreće uhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila čija se konstrukcija srušila na platou ispred autobuske stanice gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavi park. Od čelnika lokalne samouprave pokušali smo da saznamo više o ovoj nesreći, ali niko od njih nije želeo pred kamere.

U komunalnom preduzeću Toplica u Kuršumliji kažu da su prilikom sklapanja ugovora sa zakupcem prostora i vlasnikom ringišpila ispoštovane sve procedure i da su oni imali uredne dozvole za rad i atest.

Istraga o uzrocima nezgode još uvek je u toku.

 

(RTS)