U Valjevu otvoren moderan gerontološki centar

U novim modernim uslovima i opremljenim sobama i apartmanima novog Gerontološkog centra u Valjevu biće smešteno 100 korisnika. Imaće potpuni komfor i usluge socijalne i zdravstvene zaštite.

„Dom je ko hotel A kategorije. Narod je mislim vrlo fini, dobar, lepo urađen nema šta, ja se nadam da će nam ovo biti oporavak“, kaže naš sagovornik.

Sagovornica dodaje: „Mnogo lepo, fino, mlad svet, sve je savršeno“.

Iako se čekalo, slažu se da je savršeno. „Ja mislim da je jedan od najboljih u Srbiji“, navodi sagovornica.

Država je pre tri godine izdvojila 1,2 milijarde dinara za konačan završetak Gerontološkog centra. Njegova izgradnja je od 2009. godine u nekoliko navrata prekidana i nastavljana, a objekat je propadao desetak godina.

„Ovi objekti nisu pitanje samo nekih građevina i nekih para koje smo utrošili rekao bih u dobroj nameri i sa jasnim ciljem. Ovo je nešto što menja krvnu sliku naše države, što menja i popravlja sliku i utisak, kvalitet života i u Valjevu i u Kolubarskom okrugu. Nezamislivo je bilo za Srbiju da može da ovako ojača da otvara ovakve Gerontološke centre“, ističe Miloš Vučević, predsednik Vlade Srbije.

Gerontolški centar u Valjevu površine je 6300 kvadrata. Prvi korisnici useliće se za desetak dana. Do sada je podneto oko 60 zahteva za boravak u ovoj modernoj ustanovi.

Korisnicima na usluzi u punom kapacitetu biće oko 50 zaposlenih.

(RTS)