Institut „Torlak“ vas poziva da učestvujete u studiji o imunitetu

Učešćem u studiji možete da saznate bez uputa, besplatno, svoj vakcinalni i imunološki status na: male boginje, rubelu, zauške, SARS-CoV-2, hepatitise A,B,C,D,E Građani mogu da prijave sebe i/ili članove porodice za testiranje u periodu od 13. do 24. maja 2024. godine.

Učesnici studije mogu da budu zdrave osobe svih uzrasta, sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, bez trenutnih bolesti infektivnog porekla, koje ne primaju bilo koju vrstu imunoterapija.

Zainteresovani treba da pošalju podatke (ime i prezime, datum rođenja, ime beogradske opštine u kojoj je prebivalište, mejl adresu i broj telefona) na: [email protected].

Za više informacija otvorena je linija 064 84 663 91

U sledećim sedmicama, građani treba da očekuju pristupni link na datu mejl adresu, gde će potvrditi mesto (zdravstvene ustanove širom Beograda) i termin.

Studija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i stručnu podršku Instituta „Paster“ iz Sankt Peterburga, i uključuje popunjavanje upitnika i uzimanja uzorka venske krvi. Rezultati testiranja biće dostavljeni na mejl adresu svim učesnicima.

Ciljevi studije

-Procena seroprevalence na infekcije koje se mogu sprečiti vakcinacijom kod različitih starosnih grupa na teritoriji grada Beograda

-Pribavljanje akutelnih (up-to-date) informacija o stanju populacionog imuniteta stanovništva sa teritorije grada Beograda na infekcije sa epidemijskim potencijalom, neophodnih za predviđanje epidemiološke situacije i planiranje mera specifične i nespecifične prevencije.

-Proučavanje formiranja post-infektivnog i postvakcinalnog humoralnog imuniteta za pojedine infekcije.

-Ocena efikasnosti korišćenih dijagnostičkih sredstava u proučavanju uzoraka dobijenih od stanovništva grada Beograda.

Pridružite se globalnom naporu u borbi protiv zaraznih bolesti i pomozite nam da bolje razumemo efikasnost vakcina i razvijemo strategije javnog zdravlja, navodi se na veb sajtu „Torlaka“.

Institut „Torlak“ je dugogodišnji proizvođač vakcina, seruma, laktopreparata, alergena, mikrobioloških podloga i imunodijagnostičkih preparata, prepoznatljiv na svetskom tržištu po kvalitetu, bezbednosti i efikasnosti proizvoda.

(RTS)