Zvezda bez većih problema do sedme uzastopne titule – TSC pružio solidan otpor šampionu

Zvezda na četiri kola do kraja ima 14 bodova više od Partizana, koji je ostao bez šanse da sustigne večitog rivala.

Crveno-beli su novim uspehom došli do sedme uzastopne titule šampione države.

U prvih 20-ak minuta viđen je izuzetno izjednačen meč u kom nijo bilo izglednih prilika. Jaka kiša koja je padala u tim trenucima značajno je otežala kretanje igračima dveju ekipa, što se odrazilo i na kvalitet igre.

Zvezda je potom zaigrala nešto organizovanije, ali joj napadi i centaršutevi preko levog boka nisu doneli priliku iz kategorije stopostotnih.

Prvu izglednu priliku na meču imao je Endiaje u 35. minutu kada iz peterca nije uspeo da zahvati loptu i sprovede je u gol. 

Samo dva minuta kasnije Dragović je propustio najveću šansu u prvom delu. Nakon kornera je odlično skočio i sa nekoliko metara glavom poslao loptu tik pokraj protivničkog gola.

Do kraja prvih 45 minuta Zvezda je preuzela inicijativu i napravila dve odlične prilike. Prvo je Bukari odlično prošao po desnoj strani, ali je šutirao pravo u Ilića, da bi Hvang u nastavku napada udarcem sa distanece pogodio prečku.

Poslednju priliku pre odlaska na odmor propustio je Olajinka, čiji je udarac iz 45. minuta zasutavio Ilić.

Nastavak je doneo pritisak Zvezde i nove neiskorišćene prilike. Ponovo je Zvezda pretila iz kornera, a Ilić je nešto kasnije zaustavio još jedan Hvangov udarac.

Međutim, nakon kornera koji je usledio posle Hvangovog udarca, Zvezda je došla do prednosti. Korejac je odlično centrirao na prvu stativu, a Olajinka umešno sproveo loptu iza Ilićevih leđa. Igrao se 55. minut.

Samo šest minuta kasnije TSC je iz prvog udarca u okvir gola izjednačio. Aleksandar Ćirković je odlično prošao iza leđa Mijailoviću i uputio centaršut koji je na drugoj stativi u gol pretvorio Ivan Milosavljević.

Nastavio je tim Vladana Milojevića da napada, što mu se isplatilo u 75. minutu kada je Endiaje naleteo na odbitak posle šuta Rodića i sa jednog metra lako vratio prednost domaćima.

Do kraja meča crveno-beli su imali još nekoliko prilika da potvrde trijumf, ali je i pobeda od jednog gola razlike bile više nego dovoljna za novi šampionski naslov.

Zvezda je pobedom došla do 35. titule šampina, odnosno desetog trofeja prvaka države od osamostaljenja.

Raspored i rezultati trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije:

Četvrtak:
Radnički 1923 – Mladost 3:2
Partizan – Vojvodina 2:3
Čukarički – Napredak 2:0
Crvena zvezda – TSC 2:1

(RTS)