Panatinaikos nakon dosta muke savladao Makabi i vratio seriju u Atinu

Panatinaikos je na taj način uspeo da vrati brejk i izbori majstoricu koja će biti igrana u Atini, nakon dva meča u hali „Aleksandar Nikolić“ na kojima je Makabi bio domaćin.

Fenomenalna košarka viđena je u prvoj četvrtini koja je odigrana u veoma brzom ritmu. Ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu, rasporedivši odlično poene među igračima.

Kendrik Nan je predovdio goste, pokazavši sav svoj napadački talenat, dok je Dibartolomeo bio najefikasniji kod domaćina.

Početak druge četvrtine doneo je nešto čvršće odbrane i manje poena. Obe ekipe su se mučile da dođu do poena, ali su do kraja prvog poluvremena ipak uspele da pronađu napadački ritam. 

Nanu su se pridružili Slukas i Lesor, dok je Makabi nastavio sa sjajnom timskom igrom koja im je donela poen prednosti pred odlazak na odmor.

Velika borba nastavljena je tokom čitave treće četvrtine. Ekipe nisu uspevale da se nekom većom serijom značajnije odlepe sve do završnice trećeg perioda, kada je Panatinaikos uspeo da dođe do šest poena prednosti.

Međutim, Makabi je serijom od devet poena početkom poslednjeg kvartala u potpunosti okrenuo momentum na svoju stranu. Zaigrao je izraelski tim odličnu odbranu i poenima iz kontre pre svega došao do prednosti.

Igralo se koš za koš sve do same završnice kada je Panatinaikos predvođenim sjajnim Nanom i iskusnim Slukasom uspeo da dođe do pobede i produžetka serije.

Najefikasniji igrač pobedničke ekipe bio je Nan sa 27 poena, dok je Slukas dodao 20, uz osam skokova i šest asistencija.

Makabi je predvodio Lorenco Braun sa 17 poena.

Majstorica se igra naredne nedelje, a termin će biti naknadno određen.

(RTS)