Sferopulos: Prednost 2-0 može da znači nešto, ali i ništa

„Čestitam mojim igračima na tome kako su igrali. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer u odnosu na prvu utakmicu igrali smo bolju odbranu, a napad je bio skoro isti. Kao što su svi videli u prvom poluvremenu imali smo dva- tri puta razliku od 6-7 poena, ali zbog ofanzivnih skokova Partizan je ostao u utakmici. To nam je bio problem. Pričali smo o tome na poluvremenu i to smo regulisali u drugom poluvremenu“ rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

„Malo po malo, došli smo do sigurne razlike, koju smo držali do kraja i pobedili. Čestitam navijačima na atmosferi na obe utakmice, za mene je veoma važno da ništa nisu bacali na teren i čestitam im na tome. Dva-nula je, to je nešto, ali može biti ništa. Ako stanemo ovde nemamo pravi mentalitet, ali igrači su veoma iskusni i znaće kako da reaguju“.

Novinari su pitali Sferopulosa da li je svestan da je jedan od retkih trenera koji je pet puta u nizu savladao ekipu Željka Obradovića.

„Pre svega želim da kažem da je Obradović jedan od najboljih trenera u istoriji košarke, ne samo u Evropi. Brojevi su za novinare, razmišljam samo o tome kako ćemo se spremiti da igramo sledeću utakmicu u Areni“, dodao je Sferopulos.

Zvezdin trener naglasio je da zadovoljan izdanjem ekipe.

„Kao što sam rekao, igrali smo bolje sad nego u prošloj utakmici. Bili smo manje nervozni, tada smo bili više nervozni. Danas smo igrali bolje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne, to sam rekao ranije i to ću reći za sledeću, svaka naredna utakmica je teža“, zaključio je Sferopulos.

(RTS)