Tramp: Hapšenje studenata u Njujorku je bilo prelepo gledati

Donald Tramp je na skupu za predsedničku kampanju u Viskonsinu ocenio da je „Njujork bio pod opsadom“ i pozdravio hapšenje oko 300 demonstrana na univerzitetu Kolumbija.

Neki pripadnici Republikanske stranke optužili su rukovodstva univerziteta da zanemaruju antisemitičku retoriku i uznemiravanje na propalestinskim protestima širom SAD.

Tramp je upozorio publiku na skupu da će njihovi „gradovi i sela prihvatati ljude iz Gaze“, govoreći o ranijim navodima medija da administracija predsednika Džozefa Bajdena planira da primi izbeglice iz Gaze u SAD.

Tramp je u sredu imao skupove u Viskonsinu i Mičigenu, što su njegovi prvi veći kampanjski skupovi od kad mu je 15. aprila počelo suđenje u Njujorku gde se tereti da je falsifikovao poslovna dokumenta tako što je glumici u filmovima za odrasle Stormi Danijels, preko svog advokata, platio 130.000 dolara kako ne bi javno govorila o njihovoj navodnoj aferi.

Viskonsin i Mičigen su inače među „kolebljivim državama“ koje imaju presudan uticaj na ishod predsedničkih izbora, a u kojima Republikanska i Demokratska stranka imaju sličan nivo podrške, tako da u njima rezultati izbora nisu predvidivi, navodi Rojters. 

 

(RTS)