U međunarodnom džudo trening kampu u Kikindi borci iz više od 15 reprezentacija

Jovana Čakarević iz Beograda je seniorska prvakinja Srbije i članica podmlađene srpske džudo reprezentacije koja je nedavno na Evropskom prvenstvu u Zagrebu osvojila ekipnu bronzu. Sada se u Kikindi priprema za nove turnire i predstojeće Olimpijske igre u Parizu. U sportskom centru „Jezero“ 18. međunarodni džudo trening kamp okupio je više od 400 učesnika iz 11 država.

“Odlično je, stvarno je lepa atmosfera, prijatni su ljudi i stvarno bih ponovila i sledeće godine, jer imamo dobre sparing partnere sa kojima možemo da radimo, tako da je dobar kamp”, priča Jovana Čakarević, džudo reprezentativka Srbije.

Jedan od naših najuspešnijih džudista je Aleksandar Kukolj koji redovno, duže od deceniju, dolazi u Kikindu.

“Sledeće takmičenje su Olimpijske igre, Bože zdravlja. Neću se boriti nigde do tada, pokušaću da sačuvam i telo i um, a što se priprema tiče evo nakon ovoga idem i već su u maju pripreme za završnu fazu. Posle ćemo videti šta ćemo dalje”, navodi Aleksandar Kukolj, džudo reprezentativac Srbije.

Prvi kamp je pre 18 godina imao tridesetak učesnika, a sada je okupljanje u Kikindi važan deo sportskog kalendara svetske džudo federacije.

“Moj klub i ja se trudimo da pratimo sve kvalitetne trening kampove u okruženju, a ovo sigurno da je jedan od tih, možda i jedan od boljih trening kampova i što se tiče same organizacije i kvaliteta na turniru što pokazuje veliki broj takmičara vrhunskih šampiona i da mladi takmičari zaista imaju od koga da nauče”, rekao je Dragan Mrvaljević, generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore.

“Dolaze nam sada i takmičari iz većih evropskih država, Belgije, Engleske, prelazimo taj okvir regiona što je nama i čast i obaveza da nastavimo dalje da radimo”, ističe Svetislav Vukmirica, oraganizator kampa.

Sportski trening kamp u Kikindi prati i Međunarodni džudo kup „Dragan Ciganović Ciga“ koji tradicionalno okuplja takmičare svih uzrasnih kategorija.

(RTS)