Reagovanja opozicije na najavu da će lokalni izbori planirani za jul i avgust biti kad i beogradski

Šef Poslaničkog kluba Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je za Fonet da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić bila primorana na ustupak opoziciji i predlog da svi lokalni izbori budu 2. juna, ali navodi da će konačna odluka o učešću na izborima biti doneta u konsultacijama sa kolegama iz opozicije.

Mislim da je ovo značajan uspeh opozicije koja je naterala Srpsku naprednu stranku da ustukne, rekao je Lazović.

“Jasno je da su građani u Beogradu i drugim opštinama spremni za promene i ako se odlučimo na izlazak na izbore, to će biti teška borba, jer je malo vremena, a uslovi su i dalje teški“, ukazao je Lazović.

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je da ne misli da je dobra ponuda da svi lokalni izbori budu 2.juna, zajedno sa beogradskim, ali i da to ne znači da je ne treba razmatrati.

Ponoš je za N1 rekao da će kolege iz koalicije Srbija protiv nasilja danas razgovarati o ovom novom momentu i odgovoriti na ponudu, kao koalicija.

Ana Brnabić je nešto ranije rekla da je predlog da svi lokalni izbori budu 2. juna, da se u subotu održi sednica Skupštine Srbije o izmeni zakona o lokalnim izborima, a u nedelju raspišu izbori.

(RTS)