Vučić: Organizovali su čitave fabrike laži protiv Srbije

Predsednik Vučić je u video-objavi na Instagramu naveo da je juče na konferenciji za novinare nedvosmisleno govorio o potrebi očuvanja mira i „o tome kako ćemo sve da učinimo da mir bude sačuvan“.

„Govorio sam da bi usvajanje rezolucije u UN, značilo otvaranje Pandorine kutije i nedvosmileno rekao da to znači veliki broj novih rezolucija pred Generalnu skupštinu UN, danas ste mogli da vidite u regionalnim medijima, od ‘majke Srebenice’ do svih ostalih koji kažu da je Pandorina kutija u stvari rat protiv naših komšija, dalje naoružavanje, iako je bilo potpuno jasno da to veze jedno sa drugim nikakve nema“, rekao je Vučić u video-snimku na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“. 

Istakao je da se mnogi osećaju ugroženim, kako je naveo, zbog toga što se Srbija naoružava. 

„Svi su zabrinuti i osećaju se ugroženim zbog srpskog naoružavanja, pogrešili su. Nismo mi dobili ‘rafale’, već Hrvatska. NATO je taj koji ubrzava svoje programe naoružavanja i mi nemamo ništa protiv toga. Mi se normalnim, uobičajenim tokom naoružavamo, onoliko koliko je potrebno da bi jedna mala suverena, nezavisna zemlja mogla da opstane“, rekao je Vučić.

Naglasio je da nije važno da li je „hajka koja se vodi protiv Srbije personalna ili ne“.

„Oni pokazuje nervozu i misle da će sa lakoćom da ostvare svoje ciljeve da sruše Srbiju na kolena. Da samo Srbija ponižena, poražena, može da bude dobra Srbija. Za nas Srbija nema alternativu, samo pobednička, znači ekonomski uspešna, napredna, suverana i slobodna Srbija je ona za koju dišemo, za koju živimo  i koju volimo više od svega. Bez obzira na te fabrike laži pobediće Srbija“, rekao je predsednik.

(RTS)