Vučić: Tražio sam blagoslov od patrijarha Porfirija pre puta, idem u Njujork da se borim

U Hram, gde je počela služba koju služi patrijarh Porfirije, došli su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministar bez portfelja Nenad Popović.

Pored molitve poglavar SPC je poručo da ćemo snažno podići svoj glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinica genocida.

„Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podizemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenu pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi“, poručio je patrijarh u besedi.

Nakon besede Vučić i Dodik su zapalili sveće u Hramu. 

Vučić je juče najavio da će danas, u sedam sati, krenuti redovnom linijom Er Srbije za Njujork, a da će se pre puta sastati sa predstavnicima Srba iz celog regiona, kao i sa patrijarhom Porfirijem u Hramu Svetog Save koji će, kako se očekuje, izneti besedu o predstojećoj nedelji.

Vučić je rekao da u Njujorku predstoji velika borba.

„Imaću mnogo sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno. Rekao sam i ljudima koji idu sa mnom, ako nisu spremni da se bore, ako misle da je to uobičajeni put, da ne idu. Oni koji su spremni da se bore, na svaki način, da samo oni pođu“, rekao je predsednik Vučić.

On je poručio da garantuje da će se boriti, kao i da zna kolika je sila koja nam preti i koliko su veliki i važni. „Ali mi ćemo dati sve od sebe. Suprotstavićemo se jače nego što su očekivali“, poručio je Vučić.

(RTS)