Drama U Beogradu, Makabi na korak do fajnal-fora i eliminacije Panatinaikosa

Uz 1000 svojih navijača u hali „Aleksandar Nikolić“ su igrači „domaćeg“ Makabija slavili posle mnogo drame u završnici do koje nije moralo da dođe.

Do 36. minuta je tim Odeda Kataša imao dvocifrenu prednost. Fenomenalan start i partija tokom čitavog toka meča mogli su vrlo lako da budu prosuti u prazno.

Serijom 13:2 grčki sastav dolazi do egala 83:83, a mogli su i da steknu prednost da Matijas Lesor nije bio polovičan sa linije penala na 44 sekundi do kraja.

Na dve sekunde do kraja Džerijan Grent faulira Lorenca Brauna na šutu za dva i donosi priliku pleju Makabija da sa linije penala obezbedi prednost svom timu. Braun je bio stopostotan. Ostalo je dovoljno vremena za poslednji šut. Kendrik Nan je preuzeo odgovornost na sebe, šutnuo trojku i promašio.

Prvi strelac Makabija na ovom meču bio je Džoš Nibo sa 22 poena uz devet skokova. Braun je stao na 16, a Bonzi Kolson na 13 poena. U sastavu nije bilo prve zvezde Vejda Boldvina zbog povrede.

Kendrik Nan je bio najefikasniji kod gostiju sa 25 poena. Joanis Papapetru je upisao 17 poena, a Matijas Lesor je završio sa 14 poena, šest skokova i pet asistencija.

Četvrti, možda i poslednji duel igra se 2. maja u Beogradu. U slučaju pobede Panatinaikosa, „majstorica“ se igra u „Atini“.

(RTS)