Obradović: Čestitam Zvezdi na tituli, Partizan zaslužuje da igra Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona ABA lige pobedom nad Partizanom rezultatom 76:82 u trećem meču finalne serije.

„Želim da čestitam igračima Zvezde na osvojenoj tituli. Posle prve utakmice videli smo da postoje stvari na koje ne može da se utiče. Samo se nadam se da će svi koji prate ABA ligu biti pametniji pred narednu sezonu, mi ćemo sigurno biti, jer su neke stvari koje se dešavaju neverovatne. Zahvalio bih se navijačima koji su pružali sjajnu podršku tokom čitave sezone“, rekao je Obradović na početku konferencije za medije.

Odluka da Naneli ne igra bila je njegova.

„Bio sam pravo da vam kažem iznenađen kada sam saznao da se nešto dogodilo. Imali smo trening od 10 pred utakmicu. Završili smo trening pola sata pre nego što je Crvena zvedza došla u „Arenu“. Da li je igrač Zvezde započeo ne znam, šta je Naneli takođe uradio ne znam. Odluka da Naneli ne igra je lično moja, jer je proveo nekoliko sati u policijskoj stanici i smatrao sam da ne može da igra. Svako treba da snosi posledice za svoje odluke. Žao mi je što se ovako nešto dogodilo i da se o takvom incidentu priča pred finale“, rekao je Obradović.

„Kada se analizira, već posle prve utakmice je bilo jasno gde će serija otići i kako će se situacija razviti, jer postoje stvari na koje ne može da se utiče“,  zaključio je trener Partizana.

Rekao je da je Partizan bio u igri u svim mečevima.

„Mi smo u svim utakmicama bili u prilici da preokrenemo, bili smo u mečevima. 

„Nisam zabrinut da li ćemo igrati Evroligu, jer sam ubeđen da Partizan ima mesto u Evroligi. Zbog svega što ovaj klub znači i što je dao evropskoj košarci zaslužuje mesto u Evropi. Ovaj klub zbog hiljadu stvari zaslužuje da igra Evroligu. Svi zajedno ćemo probati da se pripremimo i da naredne godine budemo na višem nivou u svim takmičenjima“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da su njegovi igrači mnogo želeli pobedu i da ih je to sputalo.

„Sezona je strašno naporna, neki igrači su bili malo više opterećeni neki malo manje. Neki su se opteretili iz prevelike želje, pa ih je to sabotiralo“, rekao je Obradović posle čega je kritikovao i loše procente šuta iz igre svoje ekipe, zaključio je trener crno-belih.

(RTS)