Sferopulos: Igrali smo dobru košarku čitave serije

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona ABA lige pobedom nad Partizanom rezultatom 76:82 u trećem meču finalne serije.

„Čestitao bih igračima na trofeju. Mislim da smo igrali dobru košarku čitave finalne serije. Danas nismo paničili kada je Partizan uspeo da preokrene, uspeli smo da se vratimo i da uspostavimo kontrolu na utakmici. Igrali smo protiv velikog protivnika. Partizan je veliki klub, ima velike igrače i velikog trenera. Trofej dolazi posle teške sezone i velikog broja problema. Imali smo igrače koji su se dosta puta odlazili i vraćali se u ekipu. Nismo nijedan meč ove sezone odigrali bez čitavog tima“, rekao je Sferopulos.
 
Sferopulos je dodao da posvećuje trofej Nikoli Topiću i Stefanu Lazareviću.
 
„Mislim da smo u ovoj seriji izuzev prvog meča gde smo bili nervozni odigrali dobru odbranu gde smo rivala održali na sedamdesetak poena. Borili smo se za svaki posed, čvrsta odbrana je čuvala Partizan na malom broju poena i to je odlučilo pobednika“ kazao je Sferopulos. 
 
Sferopulos sa Zvezdom ima šest pobeda u nizu protiv Partizana.
 
„Brojevi su za novinare. Svaka je utakmica različita, za svaku se spremamo drugačije, pogotovo kada igramo serije mislim da su moj recept za pobedu moji igrači, najvažnije je kada igrači igraju srcem, zaključio je trener Zvezde.

(RTS)