Naneli o sukobu sa Lazarevićem: Nisam imao izbora, nadam se da je dobro

Treća utakmica finalne serije ABA lige imala je u nedeljeu ružnu i bizarnu uvertiru, pošto su se posle jutarnjeg treninga u hodnicima „Beogradske arene“ fizički sukobili košarkaš Partizana Džejms Naneli i igrač Crvene zvezde Stefan Lazarević.

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje u kojem tvrdi da je Naneli udario rivala iz redova crveno-belih u lice, što je potkrepljeno fotografijama, a onda i video-snimkom.

Partizan je reagovao nakon Zvezdinih saopštenja zahtevom za hitno utvrđivanje činjenica uz tvrdnje da snimak koji je prethodno objavila Zvezda nije kompletan, te da nedostaje period od 11:01:28 do 11:02:32 sa sigurnosnih kamera u „Beogradskoj areni“.

Dan nakon incidenta i treće utakmice finalne serije u kojoj je Zvezda pobedila i osvojila titulu regionalnog šampiona, oglasio se na društvenim mrežama i Džejms Naneli, koji u nedelju nije bio u timu Željka Obradovića.

„Ja znam ko sam, a ne šta drugi misle da sam. Niti sam ono što drugi žele da budem. Ja sam ja. Izmišljotina i manipulacija nisu bili neophodni u ovoj situaciji jer postoje jasni video dokazi koji otkrivaju da sam morao da se zaštitim od agresivne osobe. Nakon pokušaja da smirim situaciju koju sam osećao da se sprema, sa leđima uz zid, rukom oko vrata i pesnicom koja je krenula ka meni, nisam imao drugog izbora nego da se odvojim od njega. Nema nikakvog animoziteta prema njemu, nadam se da je dobro“, napisao je Naneli na Tviteru.

Ističe da nije istinit i da neće biti prihvaćen bilo koji narativ o njemu koji ne uključuje činjenicu da je pošteno ljudsko biće.

„Nikada neću biti savršen i ne težim tome, samo učim na greškama, dok sebe smatram odgovornim da postanem bolji iz prošlih grešaka. Ja nisam rasista, za one ljude koji su mi govorili da sam rasista dok su me nazivali crnim majmunom, šaljući mi banane (mada ih volim u smutijima iako nije moj omiljeni izbor), bezbrojne količine rasističkih reči i pretnji. Sve to neće uticati na moje mišljenje o drugim velikim ljudima iz Srbije sa kojima sam gradio odnose tokom svog boravka ovde“, napisao je Naneli.

(RTS)