Kaminski već na putu za Sjedinjene Države

Večiti rivali do četvrtka imaju rok da se opredele za četiri stranca koji će nastupiti u plej-ofu košarkaške Super lige Srbije.

U redovima Partizana neće biti Frenka Kaminskog koji je već na putu za Sjedinjene Države. Iako je došao kao jedno od najvećih pojačanja za crno-bele, Kaminski nije opravdao očekivanja ni kluba, a ni navijača.

Željko Obradović je obično započinjao utakmice sa njim, ali bi ga po izlasku sa parketa, u igru vraćao samo u trenucima kada Kaboklo, Ledej i Smailagić imaju probleme sa faulovima.

Crvena zvezda je posle svega tri utakmice u seriji savladala tim Željka Obradovića i osvojila trofej regionalne ABA lige, a Amerikanac je u ovim mečevima u proseku provodio oko 11 minuta na parketu.

S obzirom da centru ističe mandat u klubu po kraju sezone, Kaminski je možda u nedelju odigrao poslednji meč u klubu.

Partizan će pored Kaminskog morati da se odrekne još dvojice košarkaša. Među strancima u redovima crno-belih su Zek Ledej, Mateuš Ponitka, Džejms Naneli, Pi-Džej Doužer, Bruno Kaboklo i Džejlen Smit.

Kapiten Kevin Panter, srpski pasoš dobio je ranije, u periodu kada je nastupao za Crvenu zvezdu. 

Košarkaši Partizana dočekaće u petak, 24. maja od 18.30 časova ekipu Mege, dok će se dva sata kasnije sastati Crvena zvezda i FMP.

(RTS)