Petrušev od junaka do tragičara – Barselonin „brejk“ u Pireju u poslednjoj sekundi

Pravi spektakl u „Dvorani mira i prijateljstva“ nije okončan nekim velikim šutem, već prekršajem srpskog reprezentativca.

Džabari Parker je u poslednjem posedu dobio loptu, previše je držao u rukama i onda je uputio ishitreni šut sa sedam metara, ispruživši ruke tako da je dobio ono što je i tražio – konktakt za faul Filipa Petruševa u poslednjoj sekundi.

Amerikanac je ubacio prva dva, pa namerno promašio poslednje slobodno bacanje.

Meč je bio prepun preokreta, smena vođstva, bitnih šuteva i vrhunskih poteza. Domaćini su košem Volaka na 1:44 do kraja imali prednost 71:66, ali su na egal postavili Abrines trojkom i Laprovitola polaganjem na drugi obruč. 

Košem Fala na 56 sekundi do kraja dodatnog perioda, Olimpijakos je stekao prednost 80:77, da bi Tomaš Satoranski izjednačio na 80:80. Šut Vilijamsa-Gosa za pobedu Olimpijakosa nije ušao, zatim je usledio pomenut potez Parkera.

Velika šteta za Filipa Petruševa, naročito jer je bio prvi strelac čitavog meča sa 18 poena uz pet skokova. Mozes Rajt ga je pratio sa 16 poena i osam skokova. Treći dvocifreni u redovima domaćina bio je Tomas Vokap sa 10 poena.

Barselonu je predvodio Jan Veseli sa 16 poena, a Parker, Ernangomez i Satoranski su ubacili po 13 poena. Nikola Kalinić je za Katalonce ubacio pet poena i uhvatio šest lopti.

Četvrti duel igra se 2. maja u Pireju. Barselona u slučaju pobede prolazi na fajnal-for.

(RTS)