Uvertira za treći meč finala ABA lige – nasilje u hodniku i rat saopštenjima Zvezde i Partizana

Pobedama u prva dva susreta u Hali „Aleksandar Nikolić“, crveno-beli su napravili veliku prednost pred nastavak serije, naročito imajući u vidu koliko je važno održati prednost domaćeg terena u finalima regionalnog takmičenja.

Danas se očekivao treći meč finala regionalne ABA lige ali incident u hodniku „Beogradske arene“ posle jutarnjeg treninga izazvao je veliku pažnju javnosti i napravio bizarnu uvertiru pred večerašnji susret. Još uvek bez epiloga. Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je saopštenje u kome je naveo da je igrač Partizana Džejms Naneli udario rivala iz redova crveno-belih Stefana Lazarevića u lice.

Zvezda je nedugo potom objavila snimak incidenta između košarkaša s navodom da su se na društvenim mrežama pojavili video zapisi s tendencijom prikrivanja video nadzora i grube manipulacije.

Partizan je reagovao nakon Zvezdinih saopštenja zahtevom za hitno utvrđivanje činjenica i navodom da snimak koji je prethodno objavila Zvezda nije kompletan, te da nedostaje period od 11:01:28 do 11:02:32 sa sigurnosnih kamera u „Beogradskoj areni“.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u „Beogradskoj areni“ doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.

Utakmica počinje u 20.30, a najzanimljivija dešavanja i promenu rezultata možete pratiti na našem portalu.

(RTS)