Lajović u polufinalu turnira u Barseloni

Srpski teniser Lajović savladao je francuskog igrača Fisa sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:2 za nešto više od dva sata igre. Fis je 36. na ATP listi, dok je Lajović 59. teniser na svetu.

Lajović je drugi put u karijeri savladao Fisa, prethodno je bio bolji od Francuza na turniru u Buenos Ajresu.

Lajović je odlično otvorio duel, odmah je napravio brejk i stekao inicijalnu prednost, međutim Francuz je uzvratio oduzimanjem servisa u šestom gemu čime je došao do izjednačenja – 3:3. Lajović je u devetom gemu ponovo napravio brejk i mirno priveo set kraju za vođstvo od – 1:0.

U drugom setu Fis je zaigrao ofanzivnije, napravio je seriju od tri osvojena gema, između ostalog u ovom delu igre napravio je dva brejka, a Lajović je uzvratio samo jednom, što nije bilo dovoljno za preokret i konačan trijumf u dva seta. Umesto toga, Fis je stigao do izjednačenja u setovima – 1:1.

Oprezna igra tenisera u odlučujućem setu odložila je brejkove, prvi se dogodio u šestom gemu, tada je Lajović došao do prednosti od 4:2 i time je najavio pobedu na meču. Lajović je u poslednjem gemu iskoristio treću meč loptu i obezbedio polufinale turnira.

Protivnik srpskom teniseru za finale u Barseloni, turnira iz serije 500, biće Stefanos Cicipas. Duel je na programu 20. aprila, ali još uvek nije potvrđen precizan termin odigravanja meča. U drugom polufinalu igraće Kasper Rud i Tomas Martin Ečeveri.

Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.782.960 evra.

(RTS)