Treće kolo plej-ofa Superlige – Zvezda dočekuje TSC, Vojvodina u gostima kod Partizana

Ime novog šampiona Superlige moglo bi da bude poznato već nakon trećeg kola ovgodišnjeg plej-ofa, ukoliko se rezultati poklope u korsit Crvene zvezde.

Raspletom u poslednjih nekoliko kola, pitanje osvajača trofeja više se i ne postavlja, a jedina nepoznanica ostaje kada će i formalno Partizan ostati bez šanse da stigne crveno-bele.

Tako nešto moglo bi da se dogodi i danas, kada večite rivale očekuju novi zahtevni susreti.

Zvezda veoma blizu novom trofeju

Remi protiv Vojvodine u Novom Sadu nije umnogome naštetio šampionskim ambicijama Crvene zvezde koju samo formalnost deli od sedmog uzastopnog naslova prvaka države.

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je nešto slabiji meč protiv novosadskih crveno-belih i u većem delu susreta, a naročito u prvom poluvremenu, bila je potčinjen rival.

Pokušao je povratnik na mesto trenera Zvezde da pruži šansu mlađim fudbalerima i odmori neke od iskusnijih igrača, ali se to nije pozitivno odrazilo na igru ekipe.

Imaće beogradski klub do kraja sezone dovoljno prilika da dođe do nedostižne prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, ali bi to moglo da se desi već danas, ukoliko Partizan kiksne protiv Vojvodine, a Zvezda uspe da savlada TSC.

Sa druge strane, TSC je pobedom nad crno-belima u prethodnom kolu stigao na samo četiri boda od drugog mesta, te bi dobrom serijom rezultata u poslednjih pet kola, uz naravno nove izgubljene bodove ekipe Alberta Nađa, mogao da se nada boljoj poziciji u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

TSC je u prethodnom periodu značajno podigao nivo igre i prema rečima trenera ekipe iz Bačke Topole Žarka Lazetića, u Beograd dolaze po pobedu.

Partizan u velikoj krizi

Nakon četiri vezana poraza u svim takmičenjima, ispadanja iz Kupa Srbije i ugrožavanja drugog mesta na tabeli, uprava Partizana smenila je Igora Duljaja sa mesta šefa stručnog štaba.

Kao novi glavni trener crno-belih imenovan je Albert Nađ koji je bio Duljajev pomoćnik.

Bivši fudbaler ekipe iz Humske imaće težak posao da pokuša da motiviše ekipu koja je dobar deo sezone provela na prvom mestu da se u poslednjih nekoliko kola trgne i sačuva drugu poziciju.

Prvi korak ka tom poduhvatu trebalo bi da bude pronalaženje rešenja za defanzivne probleme, kojih u Partizanu imaju napretek.

Eventualni kiks protiv Vojvodine vrlo verovatno bi značio i konačni oproštaj od titule, a imajući u vidu formu Novosađana, Nađov tim očekuje težak meč.

Vojvodina je posle plasmana u finale kupa uspela da odoli šampionu na svom stadionu, a motiva im neće manjkati ni u novom susretu sa još jednim favoritom.

Tim Božidara Bandovića nalazi se na šestom mestu sa četiri boda manje od Radničkog 1923. Kragujevčani za sada drže poslednje mesto koje vodi u Evropu i Vojvodina će morati da napravi dobar niz rezultata u preostalim susretima kako bi mogla da se nada i ponekom kiksu ekipe Feđe Dudića.

Raspored i rezultati trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije:

Četvrtak:
Radnički 1923 – Mladost 16.00
Partizan – Vojvodina 17.00
Čukarički – Napredak 18.30
Crvena zvezda – TSC 19.00

(RTS)