Rvačka reprezentacija Srbije okončala pripreme u Poreču

Srpski rvači se pripremaju za turnir evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre, koji će biti održan od petog do sedmog aprila u Bakuu.

„Po već ustaljenom običaju u Poreču smo imali izvanredne uslove za rad. Na jednom mestu bilo je 20 reprezentacija i oko 140 vrhunskih rvača. Radio se samo sparing i svi naši reprezentativci imali su sedam do 10 vrhunskih sparing partnera. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, a bili smo u mogućnosti da sprovedemo sve tehničko-taktičke zamisli“, rekao je jedan od trenera u stručnom štabu reprezentacije Srbije Vojislav Trajković.

Pripreme u Poreču su trajale šest dana, a srpski tim brojao je 10 rvača. Na pripremama su bili: Georgi Tibilov, Mate i Viktor Nemeš, Sebastijan Nađ, Ali Arsalan, Aleksa Ilić, Miloš Perović, Aleksandar Komarov, Andrija Mihajlović i Branko Đukić.

Rvačka reprezentacija Srbije je pripreme nastavila u Zrenjaninu.

„Tu ćemo boraviti do trećeg aprila, a onda putujemo u Azerbejdžan. Na turniru evropskih kvalifikacija učestvovaćemo sa pet takmičara. Nezahvalno je davati prognoze, ali svaka osvojena olimpijska norma bila bi veliki uspeh. Naši rvači su na minulom SP u Beogradu obezbedili tri vize za Pariz, tako da ćemo se maksimalno potruditi da dodatno uvećamo srpski olimpijski tim. Naša velika želja da na Igrama u Francuskoj imamo pet takmičara“, konstatovao je Trajković.

Priliku da izbore učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, srpski rvači imaće i na turniru svetskih kvalifikacija, koje će biti održane u Istanbulu od osmog do 10. maja.

(RTS)