Vučić sa Dodikom: Datum Sabora srpskog naroda biće određen nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su razmatrali sva aktuelna pitanja iz regiona, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je posebno izvestio Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici.

Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu.

Takođe, predsednik Vučić obavestio je predsednika Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Predsednik Republike Srpske je obavestio predsednika Vučića o svojoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete.

O održavanju Sabora srpskog naroda

Dodik je zatražio od predsednika Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer, kako kaže, srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Predsednik Vučić je prihvatio ideju predsednika Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji.

O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsednici Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu.

(RTS)