Novi kiks Partizana – TSC ponovo pobedio crno-bele i približio se drugom mestu

TSC je zabeležio drugu ovosezonsku pobedu nad Partizanom dok su crno-beli zabeležili treći vezani ligaški poraz.

Početak meča protekao je u ispitivanju snaga dve ekipe koje su čekale grešku protivnika kako bi pokušale da dođu do vođstva.

Nije bilo većih prilika u prvih pola sata igre, sve dok odbrana Partizana ponovo nije pokazala svoju najveću manu, koju je TSC – kao i veliki broj drugih ekipa – uspeo da iskoristi.

Miloš Pantović je odlično probio po desnom boku i asistirao Aleksandru Ćirkoviću koji je neometan sa peterca lako savladao Aleksandra Jovanovića.

U odsustvu Ksandera Severine i Sameda Baždara, Partizan se mučio da dođe do šansi, ali je uspeo da izjednači u 35. minutu.

Bibras Natho je još jednom pokazao koliko je dobro tehnički potkovan i savršenim udarcem iz slobodnjaka sa ivice šesnaetsreca ostavio je bez šanse golmana gostiju Veljka Ilića, poravnavši rezultat.

U nastavku je viđen sličan scenario kao i na početku meča, ali je TSC bivao sve opasniji kako se utakmica bližila kraju.

Inicijativu su gosti naplatili u 76. minutu kada je odbrana crno-belih ponovo poklekla posle ubacivanja sa strane.

Ifet Đakovac je odlično centrirao sa levog boka, a na loptu je natrčao Saša Jovanović i poslao je iza leđa svog prezimenjaka na golu Partizana.

Pokušao je Partizan da u preostalih 15-ak minuta stigne makar do boda, u čemu je i uspeo u 85. minutu, ali je gol Denila Kastilja poništen zbog ofsajda.

U preostalih desetak minuta igre promene rezultata nije bilo, pa je TSC prišao Partizanu na samo četiri boda zaostatka na pet kola do kraja.

Raspored i rezultati drugog kola plej-ofa Superlige Srbije:

Petak:
Čukarički – Mladost 4:1

Nedelja:
Vojvodina – Crvena zvezda 0:0
Napredak – Radnički 1923 1:4
Partizan – TSC 1:2

(RTS)