Bokserski turnir „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić“ odlična uvertira za Evropsko i Svetsko prvenstvo

Finalno veče bokserskog turnira sa dugom tradicijom, kvalitetom i poštovanjem bokserskog sveta, 61-og „Beogradskog pobednika – memorijala Branko Pešić“ donelo je 23 borbe iz kojih su krunisani šampioni ovog takmičenja.

Pehar namenjen najboljoj bokserki „Beogradskog pobednika – Memorijala Branko Pešić“ pripao je Kristini Kulhulovoj, a za najboljeg boksera turnira proglašen je reprezentativac Crne Gore Tomislav Đinović.

Gosti Jutarnjeg programa istakli su da je bila odlična organizacija tradicionalnog turnira na kome je učestvovalo više od 130 sportista uz 16 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji i da je to odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Beograd će od 14. aprila biti domaćin najboljim bokserima Evrope, a selektor reprezentacije Milan Piperski je govorio o trenutnoj pripremljenosti naših reprezentativaca i očekivanjima na tom turniru.

Glavni grad Srbije biće domaćin i šampionata sveta u boksu za žene 2025. godine, pa su gosti govorili i o fenomenu ženskog boksa u Srbiji.

Zaključeno je da se u Srbiji bokserska sportska disciplina sve bolje razvija i daje odlične rezultate, pa su očekivanja velika da se to potvrdi i sjajnim medaljana na predstojećim nadmetanjima.

(RTS)