Optužnica protiv majke za koju se sumnja da je ćerki davala sedative bez propisane terapije

Tužilaštvo je predložilo sudu da joj produži pritvor u kom se nalazi od 8. marta, s obzirom da i dalje potoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor i određen, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Krivičnim zakonikom propisano je da će lice koje primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice biti kažnjeno kaznom zatvora od dve do 10 godina.

M.R. se sumnjiči da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, tako što je od početka godine do 08. marta, u stanju uračunljivosti, ugrozila telesni integritet svog maloletnog deteta.

Sumnja se da je ona u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“ rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala ćerki da pije, a bez propisane terapije, pri tom ne mareći za posledice po zdravlje svoje ćerke.

Kako se navodi u optužnici, ovakvo njeno ponašanje, uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloletne oštećene, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke.

(RTS)