Đoković: Najvažniji cilj mi je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu

Đoković je Madridu dobio nagradu Laureus za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini. Ovo priznanje je već osvajao 2012, 2015, 2016, 2019. godine.

„Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine, ali nikada ne znate šta će se desiti“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je španskim medijima objasnio zašto je odlučio da propusti masters u Madridu.

„Pripremam telo za Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre u Parizu i Ju-Es open. Ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu“, dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je istakao da poštuje Rafaela Nadala, te da mu je Španac najvažniji rival.

„Nadal je dobra osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu dati nikakvu prognozu, ali neverovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom sveta“, naveo je Đoković.

Đoković je osvojio Laureus nagradu u konkurenciji fudbalera Erlinga Holanda i Lionela Mesija, atletičara Mondo Duplantisa i Noe Lajlsa i vozača Formule 1 Maksa Ferstapena.

(RTS)