Gasol o MVP nagradi: Jokić i Janis pre Embida, otišlo se predaleko

Čovek koji je u dresu Los Anđeles lejkersa i nacionalnog tima Španije osvojio gotovo sve moguće, sem olimpijskog zlata, istakao je da je diskusija o MVP-u ove godine otišla predaleko.

„Ove godine diskusije, debate i čak tv ‘drame’ su bile veće nego ikad i otišle predaleko jer se gledalo na neke stvari koje nisu imale veze samo sa košarkom. Kao Evropljanin koji nije odrastao u SAD, čudno mi je, čak i pored toliko godina u NBA, da je debata toliko uzavrela. Na diskusiju su uticale dve MVP titule Jokića i Adetokumba i Embidov visok nivo partija. Izgledalo je kao da će Jokić da bude tri puta MVP, imali su najbolji skor na Zapadu, a igrao je na istom nivou, možda i boljem, nego prethodnih godina. Janis je imao broj jedan na Istoku, neverovatna sezona“ rekao je Gasol za „Jurohups“.

Stariji brat udarne centarske linije Španije je akcentovao da su trojica internacionalaca u glavnoj konkurenciji dokaz nadmoći i rasta košarke u ostatku sveta.

„Kada imaš najbolji skor, to pravi razliku. Siksersi su bili treći, nisu bili prvi. Alil, gomila ljudi iz medija glasa i na njima je da odluče pobednika. Ove godine je to bio Džoel, drago mi je zbog njega. Drago mi je što su sva trojica internacionalci i to govori o rastu košarke, dominaciji igrača iz ostatka sveta“, kazao je Gasol.

Gasol je i govorio o Nikoli Jokiću.

„Nikola to što radi nije zbog individualnih priznanja i statusa. Samo voli igru i to je velika razlika. Nadam se da će ove godine to da se nagradi titulom. To bi bilo neverovatno za njega i Denver“, izjavio je Pau.

(RTS)