Belingem u nadoknadi ponovo rešio El Klasiko – Real pred osvajanjem nove titule

Real je na taj način gotovo osigurao novu titulu šampiona Španije, s obzirom na to da su šanse da ispuste prednost u narednih šest kola izuzetno male.

Barselona je bolje započela meč i povela već u šestom minutu preko Andreasa Kristijansena. Odlično je Rafinja izveo korner sa desne strane, Lunjin je loše procenio let lopte koja ga je preskočila i došla do Danca koji je glavom sproveo u praznu mrežu.

Real je nakon toga zaigrao mnogo bolje, što je ubrzo i naplatio. Lukas Vaskez je prilično lako prošao pored i Žoaa Kansela, nakog čega ga je oborio mladi Pau Kubarsi i skrivio penal koji je Vinisijus u 18. minutu prilično sigurno realizovao i doneo Realu izjednačenje.

Primljeni pogodak je međutim razmrdao igrače Barselone koji su preuzeli inicijativu i napravili nekoliko dobrih prilika, od kojih je najbolja bila ona u 28. minutu.

Nakon novog kornera, Lamin Jamal je odlično reagovao na prvoj stativi i spoljnom uputio udarac koji je Lunjin zaustavio, ali se činilo da je lopta već prešla gol-liniju i da je Barsa došla do novog vođstva, Međutim, kako u Španiji ne postoji tehnologija koja bi sudijama sugerisala kada lopta pređe gol-liniju, glavni arbitar se konsultovao sa VAR sobom i poništio pogodak.

Do kraja poluvremena gosti su imali još nekoliko prilika, ali se rezultat nije menjao.

U nastavku je opao tempo meča, te je i prilika bilo manje, sve do 69. minuta kada je Barsa ponovo povela.

Jamal je uputio oštar centaršut u peterac, a Feran Tores svojom kretnjom zbunio Lunjina koji je odbio loptu pravo na nogu rezervisti Ferminu Lopezu kome nije bilo teško da pogodi mrežu rivala.

Međutim, Realu je bilo potrebno samo četiri minuta da odgovori. Vinisjus je odlično centrirao sa levog boka, Kanselo zasapo na drugoj stativi, a Vaskez to iskoristio i poravnao rezultat.

Imao je nakon toga veliku šansu da preokrene, ali je Vinisijus nakon fenomenalno istrčane kontre sa samo par metara šutirao pravo u Ter Štegena.

Real je bio ofanzivniji do kraja, iako je Barsi pobeda bila potrebnija, što mu se ponovo isplatilo.

Ponovo je Kanselo lako dozvolio centaršut koji je prošao kroz ceo šesnaesterac i došao do čoveka koji se ove sezone svojim golom već rešio jedan El klasiko.

Dočekao je spremno Džud Belingem novi Vaskezov pas i zakucao ga iznad nemoćnog Ter Štegena za svoj novi odlučujući gol protiv Barse, novu pobedu i tri boda, ali i titulu šampiona Španije koju od Reala deli samo nekoliko kola.

El Klasiku je prisustvovao i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je meč posmatrao iz Realove lože.

Raspored i rezultati 32. kola La Lige:

Petak:
Atletik Bilbao – Granada 1:1

Subota:
Selta – Las Palmas 4:1
Rajo Valjekano – Osasuna 2:1
Valensija – Betis 1:2
Đirona – Kadiz 4:1

Nedelja:
Hetafe – Real Sosijedad 1:1
Almerija – Viljareal 1:2
Alaves – Atletiko Madrid 2:0
Real Madrid – Barselona 3:2

Ponedeljak:
Sevilja – Majorka 21.00

(RTS)