Zalutala „cesna“ nad Vašingtonom podigla lovce F-16 pre nego što se srušila u Virdžiniji

„Cesna“ se srušila u saveznoj državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli.

Američka vojska je prethodno pokušala da kontaktira pilota koji nije reagovao i činilo se da „cesna“ leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa slučajem.

Avion je poleteo sa aerodroma u Elizabetonu u saveznoj državi Tenesi, a išao je ka aerodromu „Long Ajlend Mekartur“ u Njujorku, koji se nalazi oko 80 kilometara istočno od Menhetna, navedeno je u saopštenju Federalne uprave za avijaciju. Deluje da je avion stigao do Njujorka, a zatim se okrenuo za skoro 180 stepeni i nastavio let pre nego što je pao.

Tokom akcije, američki lovci F-16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva.

„Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD“, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Iz policije savezne države Virdžinija potvrđeno je da su u avionu bile četiri osobe i da na mestu pada nije bilo preživelih.

Avion „cesna“ koji je pao registrovan je na kompaniju „Enkor Motors“ iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za  Vašington post da su u avionu bili njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

„Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima iz Federalne službe za civilnu avijaciju“ rekao je Rumpel.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike