Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Ergina Atamana

Košarkaši Panatinaikosa su utorak u Atini poraženi od Makabija rezultatom 91:87 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Ataman je bio nezadovoljan suđenjem na ovoj utakmici.

Panatinaikos je u sredu saopštio da ne bi voleo da tužne stvari koje se trenutno u svetu dešavaju u ratom zahvaćenim područjima utiču na košarku.

Evroliga je u saopštenju navela da je razočarana zbog izjava Atamana, saopštenja kluba kao i drugih dešavanja posle utakmice između Panatinaikosa i Makabija.

„Ovakvi postupci su u suprotnosti sa zajedničkom izjavom od 15. aprila koju su potpisale Evroliga, Bord trenera Evrolige, Udruženje igrača Evrolige i Sindikat sudija Evrolige, jer stvaraju nepotreban i nepravedan konflikt koji su se ove četiri organizacije obavezale da spreče“, dodaje se u saopštenju.

Evroliga je navela da su izjave Atamana, koje je dao posle meča sa Makabijem, namerno „obmanjujuće i netačne“.

„Izjave Atamana daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranih napada, pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet sudija, vršenje dodatnog pritiska na njih i organizaciju lige – pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve“, navodi se u saopštenju.

Najjača evropska košarkaška liga istakla je da žali što te izjave nisu predstavljene njenim zvaničnicima preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni svakom treneru i klubu.

„Evroliga takvo ponašanje neće tolerisati. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se dogodili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, kada je Ataman sprečio novinare da obavljaju svoj posao“, ističe se u saopštenju Evrolige.

(RTS)