Kerol: Ne treba da iznenađuje što nisam prijavila Trampa za silovanje

Džin Kerol rekla je poroti saveznog suda na Menhetnu da je rođena 1943. godine i da je „pripadnica tihe generacije“, naučena da drži pognutu glavu i da se ne žali.

Prema njenim rečima, samo jednom u životu je pozvala policiju i to kada se uplašila da će poštansko sanduče u kući u kojoj je boravila biti oštećeno na Noć veštica.

Kerol je opisala svoj stav o prijavljivanju policiji kada ju je Trampov advokat Džo Takopina suočio tokom unakrsnog ispitivanja sa slučajevima u kojima je savetovala one koji čitaju njenu kolumnu u časopisu „El“ da kontaktiraju policiju ili pozovu SOS telefonsku liniju za seksualno nasilje ukoliko su napadnuti.

„Činjenica da nikada nisam otišla u policiju nije iznenađujuća za nekoga mojih godina. Nikad nismo bili podsticani da zovemo policiju“, rekla je ona.

Svedočeći tokom trećeg dana građanskog sudskog procesa pokrenutog nakon tužbe koju je podnela u novembru prošle godine, Kerol je rekla je da je Tramp silovao u proleće 1996. godine u luksuznoj robnoj kući u centru Menhetna nakon što su zajedno ušli u kabinu za presvlačenje tokom jednog zajedničkog izlaska u grad za koji je rekla da joj je bio zabavan i ispunjen flertom sve dok Tramp nije postao nasilan.

Tramp je njene tvrdnje nazvao „lažnim“ i „potpunom prevarom“ u objavi u oktobru 2022. godine.

Dodao je da je ona izmislila da se srela sa njim kako bi promovisala svoje memoare u kojima je rekla da on nije njen tip.

Trampovi advokati su rekli da on neće svedočiti, a advokati Kerolove ne planiraju da ga pozovu da svedoči.

Kerolova traži nepreciziranu odštetu, kao kompenzaciju za veliku bol i patnju, dugoročne psihičke posledice i napad na njenu privatnost, saopštili su njeni advokati.

(RTS)