Razbijen lanac proizvodnje lažne „plazme“, deterdženata i šampona

Ministar trgovine Tomislav Momirović saopštio je da je zajedničkom akcijom tržišne inspekcije i pripadnika MUP-a razbijen lanac proizvodnje i prodaje falsifikovanih proizvoda potencijalno opasnih po zdravlje građana.

„U velikoj akciji usmerenoj ka suzbijanju plasiranja falsifikovanih proizvoda na srpsko tržište tržišni inspektori Ministarstva trgovine su u prethodnim danima otkrili ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije deterdženata i šampona marke ‘Procter&Gamble’, kao i falsifikovanog keksa ‘plazma’, čime je sprečena upotreba krivotvorenih proizvoda i ujedno izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje naših građana“, izjavio je Momirović.

Istakao je da je izvršen inspekcijski nadzor i ulazak inspektora u ilegalnu proizvodnju na više lokaliteta u Novom Sadu i Beogradu.

Tom prilikom zatečena je i oduzeta velika količina krivotvorenih proizvoda, među kojima je 2.021 konditorski proizvod, 205 proizvoda kućne hemije među kojima su deterdženti za sudove, deterdženti za veš i sredstva za ličnu higijenu, preko 11.000 ambalaža za konditorske proizvode i kućnu hemiju, 26 buradi od po 120 litara sirovina za pravljenje tečnog deterdženta za sudove i veš, ogroman broj deklaracija, nalepnica i bar kodova pripremljenih za lepljenje na ambalažu i stavljanje u promet.

Momirović je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu, a koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP-a oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.

„Sva roba je bila namenjena daljoj prodaji na pijacama, a iza svega je stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada“, dodao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

(RTS)