Vaskršnje čestitke zvaničnika Srbije i regiona

Siniša Mali poželeo je vernicim da Vaskrs proslave u zdravlju i miru, sa svojim najbližima.

„Želim vam da jedan od najvećih hrišćanskih praznika, dan Hristovog vaskrsenja, provedete u dobrom zdravlju i miru, sa svojim najbližima, deleći radost, razumevanje i ljubav“, naveo je Mali.

Kako je dodao, praznik nade i novog početka je prilika da se podsetimo koliko je važno da negujemo prave, hrišćanske, vrednosti, koliko je važno da budemo dobri ljudi, da poštujemo i vodimo računa jedni o drugima, da budemo složni i jedinstveni kako u nevolji, tako i u radosti.

„Neka nam Vaskrs da veru u bolje sutra i osnaži odlučnost da ne stanemo na putu napretka, već da zajedno nastavimo da radimo i gradimo našu Srbiju vodeći računa podjednako o svakom građaninu. Hristos vaskrse!“, poručio je Mali u čestitki.

Dodik: Neka Vaskrsenje Hristovo svima donese radost i utehu

Čestitku je uputio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Povodom nastupajućeg praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke i želim da ovo praznično vreme dočekate i provedete u duhu vekovne tradicije našeg naroda. U okolnostima u kojima živimo, vera u Vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju reč“, naveo je Dodik.

„Svi naši praznici, a svakako i Vaskrs upućuju na porodične vrednosti koje nas okupljaju i koje su nas održale. Sabrani u hramovima i u toplini naših domova, sjedinjeni u lepoti komšijskih i prijateljskih odnosa, stičemo ličnu i kolektivnu snagu. Stoga, neka Vaskrsenje Hristovo svima donese tako potrebnu radost i utehu“, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Čestitke povodom predstojećeg Vaskrsa uputio je i princ Aleksandar Karađorđević.

„U ime Kraljevske porodice Srbije, kao Starešina Doma Karađorđevića, svim pravoslavnim vernicima širom sveta upućujem naše najradosnije i najsrdačnije želje povodom najvećeg praznika od svih – Vaskrsa“, poručio je Karađorđević.

(RTS)