Uoči predstojećih praznika, u banjama se traži mesto više

Vrnjačka Banja, kraljica među srpskim banjama, za predstojeće praznike očekuje više od 35 hiljada gostiju.

„Tu sam četvrti put, ovo mi je sad treći dan, mislim da je ovo raj na zemlji“, kaže Zlatko Kolev, iz Kavadaraca, u severnoj Makedoniji.

Veljku Stanojeviću iz Ćuprije svidela se cela banja, lekovite vode, lep vazduh…

Verica Koldžić iz Beograda dodaje: „Lepa priroda, bazeni, razna dešavanja…“

Mina Stanojević, pi-ar Turističke organizacije „Vrnjačka Banja“ ističe da goste očekuje dobar program: „Turistička organizacija Vrnjačke banje je poznata po tome što oreganizuje veliki broj manifestacija, a ono tradicionalno jeste i taj koncert za 1. maj, tako će biti i tokom uskršnjih praznika“.

Stranih gostiju ima i u Banji Vrujci, gde su bazeni sa termalnom vodom već otvoreni. Za predstojeće praznike kapaciteti su skoro popunjeni.

„Ove godine vreme nam je dozvolilo da otvorimo ranije, juče je bilo i dosta popunjeno, nekih stotinak ljudi je već bilo na bazenima, očekujemo i dosta popunjenosti i sada za prvomajske praznike“, navodi Ivan Radović, direktor Hotela „Vrujci“, iz Banje Vrujci.

„Preporučujem svako ko čuje za Vrujce da dođe kod vas u goste i da uživa u ovoj lepoti“, rekao je turista iz Skoplja.

Veliko je interesovanje gostiju za uživanje u lekovitoj, termomineralnoj vodi i u topličkim banjama, u tri banjska centra Prolom, Lukovskoj i Kuršumljiskoj banji.

I Banja Koviljača je još jedna oaza zdravlja među banjama i turistički centar koji ima goste tokom cele godine.

Snežana Marković, turistički radnik u Banji Koviljača naglašava da svake godine vlada baš veliko interesovanje za njihove pakete tokom Vaskrsa i Prvog maja, i da ima još samo malo slobodnih mesta.

Bez obzira da li tražite opuštanje ili oporavak, srpske banje pružaju sve što vam je potrebno za odmor. Prirodni potencijali i sve atraktivnija usluga i sadržaji, čine banjski turizam najtraženijim i za predstojeće praznike.

(RTS)