Pobednik literarnog konkursa u Prokuplju, Aleksa Jadžić, ustupio nagradno putovanje

Aleksa je prvu nagradu dobio za priče koje čitaoca mogu usmeriti u pogledu umetničkog izraza, ali i dublje sagledavanje sveta oko sebe i u sebi.

„Njegove priče imaju scenografiju, imaju vrlo uspele književne junake, izgrađene likove i upravo to što vodi čitaoca pa i nas da kažem čitaoce sa pozamašnim iskustvom od početka do kraja priče“, objašnjava Srbijanka Stanković, predsednica žirija.

„Tema je bila slobodna, skupio sam par svojih priča koje sam poslao i nisam se nadao i samim tim mi je još veća čast što sam dobio to prvo mesto“, naglašava Aleksa Jadžić, pisac iz Beograda.

Njegova odluka da nagradu ustupi nekom drugom je u skladu sa osećanjima i pisanim rečima, koje prožimaju radove ovog mladog pisca.

„Odlučio sam da ustupim tu nagradu nekome, kome je potrebnije, ko nije bio na moru možda“, dodaje Aleksa.

„On je svojim mladim i ljudskim godinama mislio da to prepusti nekom ko je slabijeg materijalnog stanja. Videćemo kako ćemo se i zašta odlučiti. Još jednom čestitke Aleksi za vrhunske priče, za taj vrlo čovekoljubiv gest“, kaže Saša Milovanović, predsednik književnog društva “Rade Drainac”.

U književnom društvu koje nosi ime našeg čuvenog pesnika stižu prvi predlozi za letovanje mladih ljudi kojima bi ovo bio prvi odlazak na more.

 

 

 

(RTS)