Leskovac: Neophodna pomoć za lečenje Jovane Pavlović

Ne slučajno za početak Mocart čija muzika donosi radost i optimizam. Kamerni orkestar Amorozo pred svojom publikom sa jednom željom da se mlada violinistkinja Jovana Pavlović što pre ponovo nađe među njima.

„U trenutku manifestovanja njene bolesti mi smo se dogovarali da podelimo notni materijal i da krenemo da radimo na novom koncertu. Međutim, od trenutka manifestovanja do operacije prošlo je samo 15 dana. I od tada je Jovana konstantno na lečenju u Beogradu“, navodi Marijana Prokić, Kamerni orkestar „Amorozo“.

Uz hornistu Milana Stajića, kao solista i Mina Mitić. Tokom celog školovanja bile su jedna drugoj podrška. Očekivano je deo ove emotivne večeri, još će ih biti ovih dana.

„Već 31. je u Nišu, 6. juna je žurka velika u Beogradu na Kalemegdanu, 7. je u Beču i tako njeni prijatelji su se angažovali“, ističe Mina Mitić, Jovanina drugarica i član Simfonijskog orkestra RTS-a.

Član Amoroza je od šesnaeste godine, pred ovim umetnicima je stasavala u vrsnu violinistkinju. Muzičko-umetnički milje Leskovca zdušno se okupio za Jovanu.

„Ona je bila učenica naše Muzičke škole, zaista mi je drago što smo večeras ovde, uvek se odazivamo ovakvim situacijama i nadam se da će ovo sve uroditi plodom“, kaže Miroljub Cvetković, iz vokalne grupe „Libero“.

Sa otkrivanjem nota upoznala je i lepotu horskog pevanja. Do odlaska na studije sijala je među Zvezdicama. I ovde sve staje u dve reči, naše dete.

„Do kraja svog školovanja u Leskovcu je ostala sa nama i to je jedno predivno i predano i posvećeno dete, toliko talentovano“, zaključuje Jelena Cvetković Crvenica, iz Ženskog vokalnog ansambla „Stars“.

Ujedili su srca, energiju i nepresušni talenat kako bi Jovana što pre otputovala na dalje lečenje u inostranstvo. To je nada posle operacije, hemio i zračne terapije kako bi pobedila najagresivniji kancer mozga. 1492 na 3030 da se Jovana što pre vrati sceni i svojim đacima u Gnjilanu.

(RTS)