Humanitarna trka Borisa iz Smedereva do manastira Ostrog za sugrađane Matiju i Anđelu

Kao trinaestogodišnji dečak, Boris je zbog ciste, ostao bez većeg dela plućnog krila. To ga, međutim, ne sprečava da se bavi sportom i da pomaže bolesnoj deci.

„Verujem da je to jedan deo pokretača za sve ovo što radim, da bih olakšao tim roditeljima, jer znam kroz šta je prošla moja porodica, i sigurno da je to jedan od pokretača”, kaže Boris Gujaničić, iz Smedereva. Dodaje: „Na ove kilometre i na ovaj start sam se odlučio da bih pomogao našim sugrađanima, tj trka će biti humanitarnog karaktera, za Mateju Zotovića i Anđelu Petrović, gde ću pokušati da prodam sve svoje kilometre, i omogućim deci bolji život. Imaću preko 500 kilometara, planiram preko 500 hiljada dinara da bude, što se tiče moje kilometraže, ali nadam se da će to biti više.”

Cilj je, da za 12 dana, pretrči više od pet stotina kilometara. Za ovaj poduhvat se, kaže, dugo spremao.

„Preko 20 polu-maratona, 2 maratona i jedan ultra-maraton, međutim, imam jako puno kilometara iza sebe, preko 4 hiljade kilometara pređenih u razmaku od godinu i četiri meseca. Jako puno odricanja je bilo, ali imao sam jedan cilj u glavi, i to nadam se da ću ostvariti“, ističe Boris Gujaničić.

Boris na put kreće 1. maja u 11 časova. Ispred smederevske Saborne crkve Svetog Georgija, odakle započinje trku, stajaće i dve kutije za prikupljanje pomoći. Može da se pomogne i slanjem poruke 92 na 2407 za trinaestogodišnju Anđelu i uplatom na žiro račun za trogodišnjeg Matiju.

Broj računa: 160-5400101188660-24

(RTS)