Besplatna proslava maturske večeri za lozničke srednjoškolce

Proslava mature briga je za mnoge roditelje, jer u želji da ispune zahteve svoje dece, računi za samo jedno veče znaju da premaše, kažu, i prosečnu platu. Vest o besplatnoj organizaciji maturske večeri u Loznici, obradovala je mnoge.

„Radim već dvadesetpet godina i nije bilo ranije ovako nečega. Mislim da je ovo divan poklon za našu divnu decu, za naše maturante i jedan lep način da ih isrpatimo u njihov budući život“, kaže Slavica Ćalić, razredni starešina.

„Roditelji su se prosto oduševili na ovu ideju i dosta im je lako palo, jer taj novac mogu da iskoriste za neke druge stvari“, dodaje učenica Helena Gajić.

„I ako dosta njih nije moglo da priušti sebi, ovaj put će moći da svi budemo zajedno i da nam svima bude lepo“, objašnjava učenica Nikolina Ćosić.

Inicijativa grada obuhvata pokrivanje troškova za celokupnu organizaciju – od usluge konobara, preko muzike, večere i pića.

„Svaka škola će imati proslavu mature za sebe odvojeno, ali pod potpuno istim uslovima, sve proslave će biti organizovane u Sportskom centru „Lagator“ objektu koji inače pripada gradu“, ističe Jelena Mirković, predsednica Aktiva lozničkih srednjih škola.

„Svih 840 učenika proslava mature neće koštati nijedan jedini dinar što mislim da je podatak kojim se nijedna ili gotovo nijedna lokalna samouprava ne može pohvaliti. Na ovaj način mi ćemo im još jednom pokazati da je grad uz njih, a sa druge strane ovo će biti značajna podrška i rasterećenje za budžet roditelja“, objašnjava Milan Jugović, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Po prvi put, kažu, na matursko veče doći će sva deca. Nadležni uveravaju da će se i buduće mature organizovati na isti način.

 

 

 

(RTS)