Nadal prkosi penziji – revanš De Minoru u drugom kolu mastersa u Madridu

Dugo se Rafael Nadal mučio sa povredom i čekao povratak na teren, konačno je zaigrao na turniru u Barseloni i stigao tek do drugog kola, ali se danas u Madridu revanširao Aleksu de Minoru, koji ga je eliminisao pre samo deset dana u Kataloniji, i pokazao da je još uvek u stanju da se nosi sa mnogo mlađim protivnicima sa vrha svetskog tenisa.

U izuzetno uzbudljivom prvom setu i Nadal i De Minor su po dva puta izgubili gem u kojem su servirali, pa je epilog bio taj-brejk u kojem je Španac vodio sa 6:2, dozvolio protivniku da anulira četiri set lopte, ali onda nanizao dva poena i iskoristio petu za vođstvo od 1:0 u setovima.

Za konačnu pobedu Nadalu je bio dovoljan brejk u prvom gemu drugog seta, nakon kojeg De Minoru nije ni pružio šansu da uzvrati. Izuzetno sigurnom igrom i dobrim servisima španski veteran je suvereno čuvao prednost, a na kraju meč priveo kraju još jednim brejkom.

Nadal će u narednoj rundi mastersa u domovini igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Frensisa Tijafoa i Argentinca Pedra Kačina.

(RTS)