Hrvatska, u padu aviona poginuli svi putnici,najverovatnije troje

Državno pravobranilaštvo Hrvatske saopštilo je da „u šumovitom delu Male Kapele na području grada Ogulina traje uviđaj i utvrđivanje svih okolnosti pada aviona ‘Cirrus 20′“, preneo je portal Indeks. 

Glavni vazduhoplovni inspektor Danko Petrin je rekao za Hinu da su svi putnici u holandskom avionu poginuli i  da je avion potpuno uništen. 

On je dodao da se sada radi uviđaj na terenu, nakon čega će uslediti prikupljanje podataka. 

„Treba da dobijemo podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali sa pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i nadamo se, odgovor na pitanje šta i zašto se to dogodilo“, rekao je Petrin. 

Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada aviona loše vreme jer se oni „rukovode samo činjenicama, a loši meteorološki uslovi ne znače automatski da su oni uzrok pada aviona“, preneo je Indeks. 

Petrin je, takođe, potvrdio da se radi o holandskom avionu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Holandije, a da li je tako i ko su putnici utvrdiće se kroz obdukciju koja treba da pruži odgovore i o identitetu žrtava i o tačnom vremenu i uzroku smrti.

(RTS)