Vučić: Dve pucnjave bile jedan od najtežih udaraca, ali ćemo se podići

Aleksandar Vučić je, u razgovoru za TV Hepi, naveo da su pucnjave koje su se dogodile u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca jedan od najtežih udaraca, koji je Srbija teško podnela, ali je istakao „da ćemo se podići“.

„Pali smo, ali ćemo se podići“, poručio je Vučić.

Ukazao je na veliki broj zemalja koje su se podigle nakon velikih tragedija, poput SAD nakon 11. septembra 2001. godine, Nemačke nakon upada u gimnaziju 2002. godine, ali i Norveške nakon što je Andres Brejvik pobio 77 ljudi.

„Mi smo emotivan narod i ovo je stvarno pogodilo Srbiju, ali mi moramo da se podignemo. Ovo je tek poluvreme. Sada moramo da se vratimo i da se bavimo svojom ekonomijom, radom, napretkom naše zemlje. Moramo da zapamtimo tu decu koja su stradala, a ne decu monstrume“, istakao je predsednik za TV Hepi.

Dodao je da društvo mora da očuva svoje slobodarske vrednosti i da živi normalno, ali i da ove tragedije nikada ne zaboravi. „Oni koji su to počinili dobiće zasluženo mesto, baš tamo gde im i jeste. Ne u naredne tri godine ili u narednoj deceniji, već do kraja života, a mi moramo da se posvetimo sebi, svojoj zemlji i da gledamo kako da idemo dalje“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je Srbija tokom NATO agresije izgubila 82 deteta, ali da je i tada morala da ide dalje i da gleda kako da se oporavi od toga. „Podići ćemo se i nikada ovu decu nećemo zaboraviti. Razgovaraćemo, da vidimo kako i na koji način da spomen obeležje napravimo, da njihova imena ostanu uklesana za sva vremena“, rekao je predsednik.

Komentarišući danas održan protest „Srbija protiv nasilja“ koji je organizovao deo opozicije, Vučić je rekao da je zamolio da se ovako nešto ne organizuje zato što je smatrao da je to veoma loše za zemlju. 

Govoreći o pregovorima oko KiM, Vučić je naveo da je razumeo tip prevare, kao i da očekuje velike probleme krajem meseca.

„Pokušali su na prevaru da ponovo nešto uzmu od Srbije, a da Srbija ne dobije ništa“, rekao je on.

Istakao je da je tokom pregovora u Briselu odgovorio da tako nešto ne može da prihvati i da nema problem sa tim da strada.

„Ne bežimo od izbora“

Poručio je da ne misli da su izbori u ovom trenutku dobro rešenje, ali da od njih nikada neće pobeći, kao i da će do kraja meseca biti održana Skupština SNS-a na kojoj će se čuti, kako je rekao, dosta najava.

Vučić je naveo da mu se čini da Vlada funkcioniše kao „raštimovani orkestar“.

„Svako ima svoje mišljenje, neki gledaju kako da se provuku u kriznim vremenima. Moraćemo to da rešimo ili kroz rekonstrukciju ili nove izbore“, istakao je Vučić.

Dodao je da nije „diktirao“ ostavku ministra prosvete Branka Ružića, kao i da bi, da je video njegovu krivicu u minulim tragičnim događajima, to odmah i rekao. 

„Nisam diktirao Ružićevu ostavku, kada sam pitan šta mislim o tome, da vidim njegovu krivicu odmah bih vam rekao. Možda sam video u drugim stvarima koje se tiču obrazovnog sisitema, ali to nije dovoljno za ostavku. Tako da, i to su slagali“, rekao je predsednik.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike