Dalasu poeni šest igrača dovoljni za brejk u Los Anđelesu

Maveriksi se iz Kalifornije vraćaju u Teksas sa brejkom, pošto su u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije nadigrali Kliperse i poravnali rezultat na 1:1 pred predstojeća dva meča u Dalasu.

Gosti su vodili tokom većeg dela veoma ujednačene i tvrde utakmice u kojoj nijedan od timova nije stekao dvocifrenu prednost, ali su meč prelomili u svoju korist tek u poslednjem periodu.

Pred ulazak u odlučujućih 12 minuta domaći su imali poen viška (66:65), umakli su potom na plus šest (73:67) ali je Dalas napravio seriju 14:0 i sebi priuštio zalihu od osam poena koju je uspešno čuvao do kraja utakmice.

Trojka Pola Džordža sa poslednjim zvukom sirene samo je ublažila poraz, što Klipersima neće mnogo značiti.

Najbolji u pobedničkom timu bio je reprezentativac Slovenije Luka Dončić koji je meč završio sa 32 postignuta poena, devet asistencija i šest skokova. Kajri Irving je doprineo trijumfu sa 23 poena, Pi Džej Vašington je ubacio 18, a Derik Džons 10 poena. Među strelce su se upisala još samo dvojica igrača Mavsa – Lajvli sa sedam i Kleber sa poenom manje.

Pol Džordž i Džejms Harden su sa po 22 postignuta poena bili najefikasniji među Klipersima. Lenard je ubacio 15 poena, a hrvatski košarkaš i nekadašnji igrač beogradske Mege Ivica Zubac zabeležio je dabl-dabl učinak – 13 poena, 12 skokova.

Plej-of NBA lige, rezultati:

Minesota – Finiks 105:93 (2:0)
Milvoki – Indijana 108:125 (1:1)
Klipersi – Dalas 93:96 (1:1)

(RTS)