Baksi ne mogu bez Janisa, Indijana napravila brejk u Milvokiju

Nakon što su pre dva dana izgubili u Milvokiju, Pejsersi se u Indijanu ipak vraćaju sa brejkom, pošto su drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa Istočne konferencije rešili u svoju korist.

Indijana je trijufmovala na gostovanju u Viskonsinu rezultatom 125:108 i tako prva u aktuelnoj sezoni napravila brejk u plej-ofu NBA lige.

Iako je Milvoki lišen pomoći povređenog Janisa Adetokumba, delovalo je da su Baksi našli način da igraju bez prve zvezde tima kada su sredinom prvog perioda imali osam poena prednosti. Ipak, Pejsersi su već do kraja uvodnog kvartala prešli u vođstvo (26:30).

Druga četvrtina bila je prilično ujednačena, pa je nakon 24 minuta košarke na semaforu pisalo 60:55 za goste.

Indijana je u trećem periodu prvi puz stekla dvocifrenu prednost. Dozvolila je Milvokiju da se spusti na pola koša zaostatka, ali onda furiozno odigrala odlučujućih 12 minuta, kada je deficit domaćih rastao i do najveća 23 poena, što se ispostavilo kao nedostižno.

U pobedničkom timu istakao se kamerunski centar Paskal Sijakam koji je ubacio 37 poena uz 11 skokova i šest asistencija (12/19 za dva, 3/4 za tri poena). Majls Tarner je doprineo trijumfu sa 22 poena,a Kanađanin Endrju Nembard sa 20. Tajris Halibarton je dvocifrenim brojevima popunio dve kolone – 12 poena i isto toliko asistencija.

U nedostatku Adetokumba, Dejmijan Lilard je vukao Milvoki sa 34 postignuta poena, ali ih je sve dao tokom prve tri četvrtine. Upisao je i pet asistencija i četiri uhvaćene lopte. Pratio ga je Bruk Lopez sa 22 poena, dok je Bobi Portis zabeležio dabl-dabl u činak – 14 poena, 11 skokova.

Plej-of NBA lige, rezultati:

Minesota – Finiks 105:93 (2:0)
Milvoki – Indijana 108:125 (1:1)
Klipersi – Dalas – u toku

(RTS)