Pritvor u Gnjilanu za crnogorskog državljanina osumnjičenog za ubistvo

Optuženi se sumnjiči da je u drugoj polovini jula 2020. godine u Kotoru, u Crnoj Gori, kao član kriminalne organizacije i koristeći šifrovani telefon i aplikaciju Skaj, u saradnji sa još dvojicom optuženih, planirao da liši života – sada žrtve N.S., navodi se u saopštenju suda u Gnjilanu.

„Okrivljeni je 01.08.2020. godine zajedno sa optuženima zaustavio žrtvu, koja je upravljala motociklom, i udario ga metalnom šipkom po glavi, oborio na zemlju, a zatim ga vezao i više puta udario po glavi i delovima tela, a zatim po zločinačkom planu, žrtvu su ubacili u vozilo, da bi ga usput više puta mučili kako bi došli do saznanja o protivničkom klanu i podataka iz telefona“, objašnjavaju u sudu.

U avgustu 2020 godine, navode dalje iz suda,  Nikolu Stanišića su lišili života, a zatim se vratili u Kotor i odvezli motocikl sa mesta događaja na nepoznato mesto u cilju sakrivanja tragova i počinjenog krivičnog dela.

Prema oceni Suda i iz spisa predmeta, vidi se da se okrivljeni Jurišević traži na osnovu Interpolove poternice od 31.05.2021.

Jurišević je u Gnjilanu uhapšen u sredu sa lažnim dokumentima.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike