Festival golova TSC-a i Radničkog 1923, „zmajevi“ ostali kratki za senzaciju

Izuzetno interesantan duel za ljubitelje srpskog fudbala – predstavnik Srbije u Ligi Evrope protiv najvećeg iznenađenja domaćeg prvenstva. Susret Žarka Lazetića i Feđe Dudića, dva stručnjaka koji su u kratkom vremenskom periodu pobrali pregršt hvalospeva za svoj rad i rezultate.

Domaćini u Bačkoj Topoli su neverovatnim startom odmah dali do znanja Kragujevčanima da je treće mesto zauzeto i da neće moći da se nadaju još jednom fenomenalnom rezultatu.

Već u šestom minutu je strelac za TSC bio Saša Jovanović. Prednost je duplirana u 10. minutu preko Ifeta Đakovca. Igrači Žarka Lazetića su do trećeg pogotka stigli u 16. minutu, strelac je bio Nemanja Stojić.

Priliku da smanje zaostatak u prvom poluvremenu, gosti su imali u 43. minutu, ali je Milutin Vidosavljević promašio penal. Za razliku od Vidosavljevića, Đakovac je u 56. minutu bio siguran sa „beče tačke“ za svoj drugi pogodak i 4:0 za TSC. 

Kragujevčani su smanjili preko Vajdija Salija u 60. minutu, pa zatim zahvaljujući autogolu Nemanje Stojića u 78. minutu. Upornost Feđe Dudića i njegovih uzdanica se isplatila pošto je Nikola Bukumira u sudijskoj nadoknadi smanjio na 4:3. Ipak, ništa od remija za goste, a TSC je odahnuo čim se čuo zvižduk za kraj meča. Da je Vidosavljević pogodio penal u prvom poluvremenu, govorilo bi se o senzacionalnom preokretu.

Obe ekipe se nalaze na pozicijama koje vode u kvalifikacije za Ligu konferencija. TSC se sa 69 bodova primakao na dva boda do drugoplasiranog Partizana, koji je igrao nerešeno protiv Napretka u Kruševcu 3:3.

Radnički je posle tri pobede upisao i prvi poraz u plej-of rundi, trenutno su sa 54 boda relativno mirni na četvrtoj poziciji, pet više od Čukaričkog. Čuka tek treba da odigra svoj duel sa Vojvodinom na „Karađorđu“.

(RTS)