Filip Đuričić se oprostio od reprezentacije Srbije: Teško mi je, ali tako mora

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak fudbalera koji će konkurisati za konačni tim koji će otputovati u Nemačku na predstojeće Evropsko prvenstvo.

„Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine…Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina“, napisao je Đuričić na društvenim mrežama.

Fudbaler Panatinaikosa je u reprezentaciji prošao mnogo toga.

„U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim – osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda. Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo“, naveo je Đuričić.

Đuričić je istakao da mu je reško, ali da je svestan okolnosti.

„Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu, naglasio je Đuričić. Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu! Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć“, zaključio je 32-godišnji Đuričić.

Fudbaler je za reprezentaciju odigrao 44 utakmice i postigao pet golova.

(RTS)