Damjanović uoči Evropskog prvenstva: Ići ćemo utakmicu po utakmicu

Selekcija Srbije se od subote nalazi u Larnaki. Srbija će prvi meč na EP odigrati u ponedeljak od 17.00 časova protiv Ukrajine.

U grupi A se pored Srbije i Ukrajine nalaze još Kipar i Češka.

„Velika je privilegija sedeti ovde i biti gost Kipra na EP. Želimo da pokažemo da igramo dobar fudbal, da prezentujemo svoj stil koji nas odlikuje, da svi vide talenat naših igrača. Ovaj turnir može nam doneti velike stvari, ali sada je fokus na prvom meču“, rekao je Damjanović na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt FSS.

Istakao je da je zadovoljan organizacijom Evropskog prvenstva.

„Naše impresije su veoma dobre, organizacija je odlična. Vidim strast kod ljudi iz UEFA, kod domaćina. Vreme, uslovi, tereni, hotel… Sve je na vrhunskom nivou. Imali smo trening na jednom od terena, očigledno je da je bio doveden do perfekcije. Moja iskustva ovde dosad su pozitivna. Znam da moji igrači imaju kvalitet za velike stvari, ali moramo da poštujemo sve. Želimo da prođemo grupu, a nakon toga – sve je moguće za nas“, dodao je selektor Srbije.

Fudbaler Srbije Viktor Stojanović izjavio je da u timu vlada odlična atmosfera.

„Radujemo se sutrašnjoj utakmici protiv Ukrajine i startu EP. Želimo da se nametnemo, igramo našu igru i nadam se da će biti sve kako treba. Naš cilj je, pre svega, da prođemo grupu“, rekao je Stojanović.

Srbija će u drugom kolu prvenstva 23. maja od 19.30 igrati protiv Kipra, a „orlići“ će se potom tri dana kasnije sastati sa Češkom.

Dve najbolje selekcije iz grupe obezbediće plasman u četvrtfinale.

(RTS)